Снимка: БулфотоЛидерът на АБВ Румен Петков призова медиите също да бъдат

...
Снимка: БулфотоЛидерът на АБВ Румен Петков призова медиите също да бъдат
Коментари Харесай

Румен Петков: Медиите също са на първа линия, а днес ситуацията им е катастрофална

Снимка: Булфото

Лидерът на АБВ Румен Петков прикани медиите също да бъдат включени в антикризисните ограничения на държавното управление, написа Moreto.net.

Според Петков през днешния ден обстановката в медиите е пагубна. Печатните бяха подложени на два поредни доста тежки удара със закриването на разпространителските им вериги, електронните и интернет медиите са в пагубно положение, дружно с печатните, от позиция от приходите от реклама.

" Ситуацията е трагична. Изправени сме пред тестване, на което обществото не е било подлагано, с изключение на във времената на военни спорове и катаклизми. Катастрофата в обособени браншове на стопанската система ни е забележима и разбираема от всички и за всички. Не бива да пропущаме медиите. Всъщност те са на първа линия. Защото  без тях няма да разполагаме с цялостната и справедлива информация . Без тях няма да можем да забележим анализите на едни или други стъпки и дейности, без тях няма да може да чуем рекомендациите, които се насочат към нас. Без тях няма да можем да слушаме развлекателните стратегии, да виждаме достиженията на българската опера, балет и изкуство. Без тях стоенето ни у дома и осъществяването на рекомендациите ще стане напълно невероятно ", сподели Румен Петков в своя изказване изпратено до медиите.

Със страдание би трябвало да кажем, че към момента в българската стопанска система не е постъпила една стотинка. Но да си дадем сметка, че с 60 % са паднали продажбите на горива. Това не безпокои нито Министерство на финансите, нито депутатите от позиция на приходната част на бюджета. Но това значи, че печатните медии са намалели с 60% като реализация в бензиностанциите, в магазинните вериги. Тези стъпки и дейности са наложителни, отчитайки, че в този момент сме на 116-то място по независимост на словото. А ко желаеме през идната година изобщо да попадаме в тази ранглиста, ние би трябвало да съхраним медиите, гарантирайки салдото сред огромни и дребни, национални и районни.  Балансът сред електронни, интернет и печатни. Балансът сред публични и частни. Ако ние намерим стъпката посредством комисията в Народното събрание, която прави разбор на законодателството, обвързвано с радиото и малкия екран, ние ще подсигуряваме на нашето общество опцията да бъде осведомено.

От АБВ предлагат да бъдат подхващат няколко незабавни стъпки:

1. Разсрочване на заплащанията по разпространяването както на радио и телевизионните системи, по този начин и разпространяването на печатните издания. Разсрочването с три до шест месеца, според от обстановката, е повече наложително, в случай че желаеме да запазим информираността на българското общество и в случай че желаеме да създадем релативно привлекателни средства за пребиваването ни вкъщи;

2. Когато се възнамеряват антикризисните стратегии, медиите би трябвало да попадат в тях. Това би трябвало да се подсигурява и по двете линии - и посредством нашите евродепутати, когато се разпределят средствата за помощ от Европейска комисия, и посредством нашето държавно управление, когато се вършат и осъществят антикризисните ограничения.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Варна (преди 1 минута) Рейтинг: 71806 | Одобрение: 35646 тя страната много оказва помощ на избрани медии. по-добре да спрат да пречат на другите НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР